Купуєте будь-яке масло
для чистки у вигляді аерозолю. Наприклад, XADO у маленькому балончику.
Купуєте будь-яке масло
для консервації у вигляді аерозолю. Наприклад, XADO у маленькому балончику.
1. Розбираєте пістолет. Знімаєте пластикову рукоятку (викручуєте по два гвинти з кожного боку).
2. За допомогою масла з першого балончику (для чистки) гарненько запшикуєте в пістолеті геть усе. Залишаєте на 15 хвилин, хай воно там покисне. Потім все ретельно чистите (у т.ч. ствол та патронник всередині) і витираєте насухо.
3. Повторюєте процедуру.
4. За допомогою масла з другого балончика (для консервації) запшикуєте геть усе, окрім гумового кілечка зі штока, на якому ходить зворотна пружина. Гумове кільце никаєте десь окремо, наприклад, в поліетиленовий пакетик і примотуєте синьою ізолентою (не скотчем!) до рукоятки.
Витирати вже не треба, консерваційне мастило має залишитись на металі.
5. Збираєте пістолет. Протираєте зовні насухо. Ставите на місце рукоятку, щоби не загубилась.
6. Кладете у кейс, кейс в суху ничку.
В ідеалі було би добре розібрати пістолет тотально і металеві детальки УСМ втопити у баночку з бензином без присадок. Але початківець потім це все не збере докупи, тому не будемо так робити.
Чистенький законсервований пістолетик в сухому схроні має цілком нормально пережити кілька років ізоляції.